Δημιουργία Λίστας Κρασιών

Δημιουργία Λίστας Κρασιών

Μια από τις πλέον κρίσιμες εργασίες για την αποδοτική λειτουργία ενός σημείου εστίασης, είναι η δημιουργία της κατάλληλης λίστας κρασιού.  Για το λόγο αυτό είναι καλό να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό (οινοχόο), να του παρέχουμε όσες πληροφορίες (δεδομένα) χρειάζεται...
Το σωστό σερβίρισμα του Κρασιού

Το σωστό σερβίρισμα του Κρασιού

Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο ώστε να αναδείξουμε την ποιότητα που κρύβει μέσα της μια φιάλη κρασί. Οι παρακάτω συμβουλές σερβιρίσματος θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση. Η σειρά σερβιρίσματοςΣε περίπτωση επίσημου γεύματος ή δείπνου το σωστό σερβίρισμα του...
Συνδυασμός Κρασιού και φαγητού (Wine Pairing)

Συνδυασμός Κρασιού και φαγητού (Wine Pairing)

Η βασική μας επιδίωξη κατά το συνδυασμό κρασιού και φαγητού (wine pairing) είναι το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Δεν είναι απαιτούμενη η απόλυτη ταύτιση αλλά να ταιριάζουν μεταξύ τους κάποια στοιχεία του κρασιού με το φαγητό καθώς και να δημιουργούνται όμορφες...
Αποθήκευση ανοιγμένης φιάλης κρασιού

Αποθήκευση ανοιγμένης φιάλης κρασιού

Όταν ανοίγουμε μια φιάλη κρασί είναι καλό να την καταναλώνουμε και άμεσα. Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν καταναλώσαμε όλο το κρασί μας; Σε αυτή την περίπτωση το φυλάμε στο ψυγείο αλλά όχι για απεριόριστο διάστημα. Γενικά υπολογίστε περί τις 6 ημέρες για τα...